ZİYARETÇİ KURALLARI
- Ziyaretçilerin hasta yataklarında oturmaları ve hasta eşyasını kullanmaları yasaktır.
- 12 (Oniki) yaşından küçük, çocuk ziyaretçi kabul edilmez.
- Hastalara dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasaktır. Ziyaretçiler tarafından getirilen her türlü gıda maddesi kapıda alıkonularak çıkarken sahibine iade edilir.
- Güvenlik çalışanlarımız bu kuralları uygulamak zorundadır. Lütfen ısrar etmeyiniz. Ziyaretçilerinizin hastane ziyaret kurallarına uyması; tedavilerin aksamaması, hasta mahremiyeti veservisin temiz tutulabilmesi açısından son derece önemlidir.
- Kalabalık gruplar halinde ziyarete izin verilmez.
- Hasta ziyaretleri 15 dakikadan uzun olmamalıdır.
Hastane, uygun görürse ziyaret için ayrı yer gösterebilir ya da görüşmesinde sakınca olduğu düşünülen hastalarda (yoğun bakım, bulaşıcı hastalık gibi) ziyarete izin vermeyebilir. - Yoğun Bakım Ünitemizde;
- Yoğun Bakım Ünitemize girişlerde ziyaret sırasında (uyulması gereken kurallar asılıdır),ellerinizi dezenfektan ile temizleyiniz. Ziyaretiniz sırasında cihazlara dokunmayınız.
- Hekimimiz uygun gördüğü sürece, hastanın tedavisi aksamayacak şekilde, hasta yakınlarının 15:00 - 16:00 saatleri arasında ziyaret etmelerine müsade edilir. Hastalar ile ilgili bilgiledirme telefonla yapılmamaktadır, hasta yakınına ulaşılması gereken durumlarda hasta yakınına tarafımızdan ulaşılmaktadır.
- Hasta yakını bekleme odası ve hasta yakını bilgilendirme odası mevcuttur. Hasta yakınlarına (1. derece) hastanın hekimi tarafından bilgi verilir. - Öneri, teşekkür ve şikayetlerinizi ’’Hasta İletişim Birimi’’, ’’dilek-öneri kutuları’’ ve WEB sayfamızda. ’’dilek - öneriler’’ aracılığı ile iletebilirsiniz.
REFAKATÇİ KURALLARI
- Refakatçi gereksinimine hastanın doktoru tarafından karar verilmektedir.
- Refakatçi sayısı bir kişiyle sınırlıdır. Birden fazla refakatçinin bulunması gereksiz yere kalabalık oluşturacağı ve hastanenin işleyişini engelleyebileceği için bir refakatçi yeterli bulunmuştur.
- Kadın servisinde erkek refakatçi kalamaz.(2-3 kişilik odalarda)
- Refakatçiler adlarına düzenlenmiş refakat kimlik kartlarını sürekli takılı tutmak mecburiyetindedirler.
- Refakatçiler hastane kurallarına uymalıdırlar. İhlali halinde, ilgili kişinin refakat durumu kabul edilmeyecektir.
- Özel oda dışındaki refakatçilere yatak verilme mecburiyeti yoktur. Refakatçilerin istirahat edebilmeleri için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını kullanabilirler.
- Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
- Refakatçiler hastaneye ait eşya, malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Hastane malına zarar veren refakatçi, zararı karşılamak mecburiyetindedir.
- Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaları hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemelidir.
- Refakatçiler hastanede tütün ve alkollü madde kullanmaları yasaktır.
- Refakatçiler hastaya yiyecek-içecek getirmemeli, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir yiyecek içecek vermemelidir.
- Refakatçiler hasta odaları ve koridorlarda yüksek sesle konuşmamalı, çalışanları ve diğer hastaları rahatsız etmemelidir.
- Süresi biten refakatçi kimlik kartları yenilenmelidir.
- Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanabilirler.
- Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidirler.
- Refakatçilerin; sık sık refakatçi değişikliğine gitmemeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gerekmektedir.
- Hastane dışı telefon görüşmelerinizi, hastanemizin acil girişindeki veya servislerin girişindeki ankesörlü telefonlarla yapabilirsiniz.
Öneri, teşekkür ve şikayetlerinizi “Hasta İletişim Birimi”, “dilek-öneri kutuları” ve Web Sayfamızdaki” dilek-öneriler (eposta)” aracılığı ile iletebilirsiniz.Acil durumlarda hastane tahliye alanları her katta tabelayla gösterilmiştir.
LÜTFEN KURALLARA UYUNUZ.
ACİL ŞİFALAR DİLERİZ.